Præstens Hjørne

Præstens Hjørne

Tro på det? – At være pitbull for vor Herre”

De olympiske lege 2020 blev aflyst eller rettere: Udsat til sommeren 2021.     Vi får se, hvad der sker. Om ikke kan de sportsglade se frem til OL 2024. Ovenikøbet vil der til den tid være nye sportsgrene på programmet: Breakdance, skate-boarding, klatring og surfing. Det lyder alt sammen ret frisk og alt sammen ret ”street”. Nå ja, surfing foregår på vandet.


Måske kan vi til den tid få fornøjelsen af at se Joy Høiby Rasmussen. Hun blev dansk mester i breakdance i 2020. Hun er i hvert fald her og er 17 år. Ret sejt.  

 

De olympiske lege er flere ting. Engang var det en sportsbegivenhed kun for grækere og blev så forbudt i år 393 efter Kristi fødsel af en kejser i Milano. Han hed Theodosius den Første (og var åbenbart ikke så glad for sport).


Læs det hele her

Kryb, kamp og kærlighed – En ørkenvandring


Da jeg var ung, rejste jeg om i verden. I Europa og Mellemøsten. Jeg oplevede en del vilde ting. Hvis min mor havde vidst besked, ville hun aldrig have lukket et øje. Jeg var jævnligt ved at slå mig selv ihjel enten af fortvivlelse eller i fortvivlende dumhed; og mere end en gang undgik jeg kun på et hængende hår at blive overfaldet. Og så var der alle dyrene. Naturligvis.


Kriblen og krablen i Petra

På et tidspunkt rejste jeg med en ven rundt i Europa og Tyrkiet og derfra ind i Syrien og nabolandet Jordan. I Jordan ville vi gerne se Petra. Petra er et område midt ude i den jordanske ørken: 44 km2 med røde klipper og bjerge og tusindevis af grotter og huler.


Læs det hele her